Kokospannacotta med havtorn
Du behöver:
• 1 burk kokosmjölk (400 milliliter)
• 1 deciliter gelésocker (multi)
• 1 vaniljstång eller en halv tesked vaniljpulver
• 2 deciliter havtornssaft
• ¾ deciliter gelésocker (multi)
Gör så här:
• Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull.
• Om du inte vill använda vaniljstång kan du i stället ta en halv tesked äkta vaniljpulver.
• Häll på kokosmjölk och gelésocker. Värm upp underomrörning och låt koka en halv minut.
• Ta bort vaniljstången och fördela kokosmjölken på fyra glas. Lägg glasen i kylskåp och låt stelna i ett par timmar eller till nästa dag.
• Sätt havtornssaft och gelésocker i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt koka en halv minut.
• Ta ut glasen med kokosmjölk ur kylskåpet och fördela havtornssaften försiktigt på pannacottan av kokosmjölk.
• Du kan använda en sked som hjälp och hälla havtornssaften via skeden.
• Ställ tillbaka i kylskåpet och låt stelna i ett par timmar. Detta lager blir inte lika stelt som kokosdelen.
• Servera med hela havtornsbär eller garnera med kokosflarn.
Recept: Ann-Louise Ahrenberg, Marthaförbundet