Finlands bästa kock

Text: källa Iltalehti
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 11.02.2015

Det finländska kocklandslaget blev fjärde i världsmästerskapstävlingarna för kockar.

Det finländska laget fick dessutom pris för att ha gjort det bästa köttfatet.

Finlands lag leddes av köksmästare Matti Jämsen från Helsingfors. Till vardags jobbar han på restaurang G.W. Sundmans i Helsingfors.

Eftersom Jämsen är den fjärde bästa kocken i världen är han säkert den bästa i Finland.

Kocktävlingen Bocuse d´Or är den mest ansedda i världen. Finalen hölls i Lyon i Frankrike i slutet av januari.

I sina tävlingsportioner använde Jämsen skogsbär och skogssvamp, finländsk rom och renkött.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)