Pepparkakskulor

Text: Finlands svenska Marthaförbund
Foto: Finlands svenska Marthaförbund
Artikel publicerad: 20.12.2023

Pepparkakor hör julen till. Här får du recept på något gott som smakar pepparkakor men ser annorlunda ut.

Du behöver:
200 gram pepparkakor
50 gram smör
60 gram mandelmassa
2 matskedar glögg eller kaffe
100 gram mörk choklad
Mixade eller finsmulade pepparkakor

Gör så här:
• Mixa pepparkakor till smulor. Du kan använda en mixer om du har, eller bryta sönder pepparkakorna och krossa dem med en träslev.

• Tillsätt smör, mandelmassa i bitar och glögg eller kaffe. Mixa allt till en jämn massa. Massan borde vara så mjuk att det också går bra att blanda den för hand.

• Rulla kulor av massan och ställ i kylen i ungefär en timme. När kulorna blir kalla får de en fastare konsistens.

• Smält chokladen i en skål över vattenbad. Du kan också smälta chokladen i en skål i mikrovågsugnen.

• Doppa kulorna i chokladen och rulla dem sedan i pepparkakssmulorna. Ställ kulorna kallt och låt stelna.

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)