Kamala Harris lovar förena amerikanerna

Text: Petri Kiuttu, källor STT, Yle, HS
Foto: Lehtikuva /AFP/ Chip Somodevilla
Artikel publicerad: 26.08.2024

Kamala Harris lovar förena landet USA om hon blir president. Harris höll tal på det demokratiska partiets stora möte i slutet av förra veckan.

Det demokratiska partiets stora möte pågick hela förra veckan. Mötet hölls i Chicago i delstaten Illinois.

På mötets sista dag talade det demokratiska partiets presidentkandidat KamalaHarris. Harris talade bland annat om ekonomi, rätten till abort och våldet i USA som görs med vapen. Harris lovade att USA också i fortsättningen stöder de andra Nato-länderna.

– Om jag väljs till president kommer jag att stödja Ukraina och Nato.

Harris kritiserade Donald Trump i sitt tal. Trump är det republikanska partiets presidentkandidat. Harris sade att man inte kan ta Trump på allvar. Enligt Harris är det farligt om Trump på nytt väljs till USA:s president. Trump var USA:s president åren 2017-2021.

I slutet av sitt tal lovade Kamala Harris att hon ska förena landet USA.

Det var många kända politiker och popstjärnor som deltog i det demokratiska partiets möte. Bland andra talade de tidigare presidenterna Barack Obama och Bill Clinton och Harris vice presidentkandidat Tim Walz. Också USA:s nuvarande president Joe Biden talade på mötet.

Det hålls presidentval i USA den 5 november.

Kamala Harris med man
Kamala Harris kramades med sin man Douglas Emhoff efter att hon hållit sitt tal i Chicago den 22 augusti. Bild Lehtikuva / AFP/ Mandel Ngan

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)