Simmaren Veera Kivirinta tog EM-silver

Text: Maria Österlund, källa STT
Artikel publicerad: 25.06.2024

Finlands Veera Kivirinta blev andra på 50 meter bröstsim i EM-tävlingarna i Serbien.

Den finländska simmaren Veera Kivirinta har tagit sin första EM-medalj. Den kom i söndags på 50 meter bröstsim i Europamästerskapen i Belgrad i Serbien.

Kivirintas tid var 30,65 sekunder. Polens Dominika Sztandera vann på tiden 30,55 sekunder.

EM-silvermedaljen är Veera Kivirantas första medalj i ett stort mästerskap. Det är kanske en liten överraskning att hon tar medalj i EM-tävlingarna.

Kivirinta har redan avslutat sin idrottskarriär en gång. Det var år 2019 när hon hade fått studieplats. Men sedan ångrade hon sig. Hon bestämde sig för att träna och tävla ett år till, och sedan ännu ett. Och så har hon fortsatt.

Nu är Veera Kivirinta färdig med sin utbildning. Hon jobbar som polis i Helsingfors. Men hon har ändå fortsatt träna och tävla i simning.

– Jag tar ett år i taget och känner efter hur länge jag vill fortsätta, säger Kivirinta till nyhetsbyrån STT.