Färggrann sallad med frukt och bär

Text: Betty Marschan
Foto: Marthaförbundet
Artikel publicerad: 24.06.2021

På sommaren smakar sallad gott. Färska bär och grönsaker passar bra tillsammans. En sommarsallad är både vacker och läcker.

En sallad kan göras på nästan vilka ingredienser som helst. Den här salladen har frukt och bär. Det passar bra att lägga i också grönsallat i den här salladen.

 

Ingredienser för sommarsallad:

4 persikor

½ liter jordgubbar

1–2 stora mozzarellabollar

Några basilikakvistar

Granskott (det nya ljusgröna på granens kvistar)

Balsamicosås (finns att köpa i matbutiken)

 

Så gör du:

  • Skär persikorna i klyftor. Hetta upp persikorna i en grillpanna eller i ugnen. Har du fått tag på riktigt mogen och söt frukt är den godast som sådan, då behöver du inte hetta upp den. Ringla över lite honung.
  • Snoppa jordgubbarna. Ta alltså bort den gröna stjälken. Skär sedan jordgubbarna i två bitar.
  • Lägg upp persika, jordgubbar, basilika och skivad mozzarella turvis i en skål. Smaksätt med granskott och balsamicosås.

Observera:

Du får plocka granskott bara om du har fått lov av den som äger marken där granen växer. Granskott plockas på våren eller början av sommaren.

Recept: Finlands svenska marthaförbund

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)