Du behöver (till 4 portioner):
- ¾ deciliter (en knapp deciliter) mannagryn
- 5 deciliter mjölk
- lite salt (ungefär 1/3 tesked)
- 1 deciliter vispgrädde
- 1 matsked socker
- jordgubbar
Gör så här:
1. Häll mjölk i en tjockbottnad kastrull. Koka upp mjölken. Rör om tills det börjar koka.
2. Vispa ner mannagryn i mjölken, lite i taget.
3. Låt koka på svag värme, ungefär 10 minuter. Rör om i gröten då och då. Smaksätt med lite salt.
4. Häll upp gröten i en skål och låt svalna. Ställ den svala gröten i kylskåp så att den blir kall.
5. Vispa grädde och socker till skum.
6. Blanda den vispade grädden med den kalla gröten.
7. Servera gröten som nu kan kallas mannafrutti med skivade jordgubbar.