Mannafrutti med jordgubbar

Text: Lätta bladet, recept Marthaförbundet
Foto: Marthaförbundet / Karin Lindroos
Artikel publicerad: 27.06.2024

Nu är det tid för jordgubbar. Här kommer ett recept på något gott som passar som mellanmål, eller kanske till efterrätt.

Du behöver (till 4 portioner):

  • ¾ deciliter (en knapp deciliter) mannagryn
  • 5 deciliter mjölk
  • lite salt (ungefär 1/3 tesked)
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1 matsked socker
  • jordgubbar

Gör så här:

1. Häll mjölk i en tjockbottnad kastrull. Koka upp mjölken. Rör om tills det börjar koka.
2. Vispa ner mannagryn i mjölken, lite i taget.
3. Låt koka på svag värme, ungefär 10 minuter. Rör om i gröten då och då. Smaksätt med lite salt.
4. Häll upp gröten i en skål och låt svalna. Ställ den svala gröten i kylskåp så att den blir kall.
5. Vispa grädde och socker till skum.
6. Blanda den vispade grädden med den kalla gröten.
7. Servera gröten som nu kan kallas mannafrutti med skivade jordgubbar.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)