Påskens fräscha dessert

Text: Maria Österlund
Foto: Karin Lindroos/Marthaförbundet
Artikel publicerad: 28.03.2018

Är du sugen på något gott till påsken? Kokospannacotta är en god efterrätt. Du kan förbereda pannacottan redan dagen innan den ska serveras. Den blir en fin efterrätt till påsklunchen eller påskmiddagen.

Kokospannacotta med havtorn

Du behöver:

• 1 burk kokosmjölk (400 milliliter)

• 1 deciliter gelésocker (multi)

• 1 vaniljstång eller en halv tesked vaniljpulver

• 2 deciliter havtornssaft

• ¾ deciliter gelésocker (multi)

Gör så här:

• Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull.

• Om du inte vill använda vaniljstång kan du i stället ta en halv tesked äkta vaniljpulver.

• Häll på kokosmjölk och gelésocker. Värm upp underomrörning och låt koka en halv minut.

• Ta bort vaniljstången och fördela kokosmjölken på fyra glas. Lägg glasen i kylskåp och låt stelna i ett par timmar eller till nästa dag.

• Sätt havtornssaft och gelésocker i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt koka en halv minut.

• Ta ut glasen med kokosmjölk ur kylskåpet och fördela havtornssaften försiktigt på pannacottan av kokosmjölk.

• Du kan använda en sked som hjälp och hälla havtornssaften via skeden.

• Ställ tillbaka i kylskåpet och låt stelna i ett par timmar. Detta lager blir inte lika stelt som kokosdelen.

• Servera med hela havtornsbär eller garnera med kokosflarn.

Recept: Ann-Louise Ahrenberg, Marthaförbundet

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)