Till 1 liter rabarberkräm behöver du:
500 gram rabarber
6 deciliter vatten
1 deciliter socker
1 kanelstång
2–3 matskedar potatismjöl + ½ deciliter vatten
Så gör du:
- Tvätta rabarberstjälkarna. Dra skalet av rabarberstjälkarna om du vill. Skär rabarbern i bitar.
- Koka upp vatten, socker och rabarber. Tillsätt kanelstången. Låt koka tills rabarbern är mjuk.
- Gör en redning av potatismjöl och en skvätt kallt vatten. Blanda alltså potatismjölet med kallt vatten i en kopp.
- Ta kastrullen från plattan. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt krämen sedan koka upp.
- Lägg upp krämen i en skål och strö lite socker på ytan. Servera rabarberkrämen med en klick vispgrädde.
Recept: Finlands svenska marthaförbund