Sallad med hallon och bondost

Text: Marthaförbundet
Foto: Marthaförbundet
Artikel publicerad: 21.06.2022

Här får du ett recept på en enkel sallad med stekt ost. Den här salladen passar bra under sommaren när det finns färska inhemska hallon.

Receptet är för 2 personer. Vill du göra en större mängd så ska du ta till exempel dubbel sats av allting.

  • ½ kruka sallat (du kan blanda olika sorter)
  • 1 deciliter hallon
  • 100 gram bondost (eller halloumiost)
  • 1 matsked smör
  • ½ deciliter hasselnötter
  • 1 rödlök
  • 1 tesked hallonvinäger (du kan också använda äppelcidervinäger, vitvinsvinäger, eller citronsaft)
  • 3 teskedar olja (rybsolja eller olivolja)

Gör så här:

  1. Skölj sallaten och skiva löken.
  2. Skiva osten och bryn i stekpanna i lite fett.
  3. Fördela salladen på ett salladsfat.
  4. Blanda vinäger eller citronsaft med olja till en dressing.
  5. Fördela övriga ingredienser ovanpå salladen och ringla över dressingen.
  6. Servera med gott bröd.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)