Anna-Maja Henriksson slutar som SFP-ordförande

Text: Maria Österlund, källa Yle
Foto: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Artikel publicerad: 27.02.2024

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson samlade medierna till pressinformation på tisdagen. Henriksson berättade då att hon vill sluta som partiordförande.

– Jag har varit partiordförande i många år. Det har varit fint att få leda och utveckla Svenska folkpartiet (SFP). Men nu är det tid att ge över till någon annan. Jag ställer inte upp för en ny period som partiordförande efter partidagen i juni.

Anna-Maja Henriksson kommer däremot att ställa upp i valet till Europaparlamentet i juni. På pressmötet sade hon att det är viktigt att SFP finns med i Europaparlamentet.

Henriksson valdes till partiordförande sommaren 2016. Hon har lett SFP sedan dess. Henriksson är undervisningsminister i regeringen.

Den senaste tiden har gallup-undersökningar visat att stödet bland väljarna för partiet SFP är sämre än förut. Henriksson säger ändå att det inte är orsaken till att hon slutar vara partiordförande.

Henriksson säger att jobbet i regeringen har varit mycket svårt och tungt. Hon säger att det nu är tid för henne att ge över ansvaret för partiet till någon annan.

Anna-Maja Henriksson sitter kvar som SFP:s partiordförande till partidagen i juni.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)