Coronabegränsningarna lättar

Text: Petri Kiuttu, Källa Yle
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 04.02.2022

Coronabegränsningarna i Finland lättar. I Helsingfors och resten av Nyland kunde simhallar och gym öppna igen tisdagen den 1 februari.

Coronabegränsningarna har lättat från början av februari. Nu får simhallar, gym, bibliotek, museer och biografer igen hålla öppet. Det är också tillåtet att igen ordna evenemang med publik. Men det krävs att alla deltagare har en egen sittplats.

simhall
Simhallarna får igen hålla öppet.

Matrestauranger får igen hålla öppet till klockan 9 på kvällen. Restaurangerna måste ändå sluta servera alkohol redan klockan 8 på kvällen.

Barer och pubar måste stänga redan klockan 6 på kvällen. Barer och pubar måste sluta servera alkohol klockan 5 på eftermiddagen.

Statsminister Sanna Marin säger att man kanske kan ta bort alla begränsningar redan under februari. Marin talade om det här i måndags.

Finlands regering har alltså planer på att ta bort alla coronabegränsningar under februari månad. Också läkarna anser att man kan ta bort coronabegränsningarna. Det är nu färre finländare på sjukhus på grund av corona än förut. Men man anser att man inte borde sluta med alla begränsningar på en gång.

vikter på ett gym
En del begränsningar togs bort redan i tisdags. Nu får till exempel gymmen igen hålla öppet.

 

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)