Coronabegränsningarna ökar i mars

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 26.02.2021

Regeringen beslutade igen om nya begränsningar för att bromsa spridningen av coronaviruset. De flesta skolor byter till distansundervisning och restauranger stängs.

De nya begränsningarna är i kraft i tre veckor. De börjar måndagen den 8 mars och slutar söndagen den 28 mars. Efter det ska regeringen bedöma om begränsningarna har fungerat.

Regeringen kallar tiden för de nya begränsningarna för en nedstängning. Många vardagliga aktiviteter minskar. På presskonferensen kallade ministrarna nedstängningen för den sista spurten. Ministrarna påminde oss om att sommaren närmar sig och att vaccineringarna fortsätter. Ännu ska man orka en tid till.

Restriktionerna gäller för områden i accelerations- eller spridningsfasen. Det gäller större delen av landet. Enbart några områden i östra och mellersta Finland får fortsätta utan extra begränsningar.

Nya begränsningar i Finland 8 – 28 mars:

  • Andra stadiets utbildning (till exempel gymnasier) och högstadiet i grundskolan övergår till distansundervisning. Dagisar och lågstadier håller öppet som förut.
  • Restauranger stänger. Distansförsäljning av mat är tillåten.
  • Högst 6 personer får vara samlade på en gång.

 

Källor: Yle, Helsingin Sanomat

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)