Coronaviruset ökar i Finland

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 03.12.2020

Finlands coronavirussituation är allvarlig. Coronaviruset sprider sig snabbt. Nya begränsningar har införts i hela Finland.

Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori berättade i fredags om stränga begränsningar. Vi måste alla undvika onödiga sammankomster. Alla tillställningar med mer än 10 personer är förbjudna.

Vuxnas fritidsintressen och barnens hobbyer inomhus tar paus. Alla offentliga platser i kommunerna ska stängas. Gymnasieskolor och yrkesskolor övergår till distansutbildning.

Begränsningarna gäller Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Många andra kommuner i Nyland följer samma begränsningar. Begränsningarna i Nyland kommer att gälla till och med den 20 december. Lika stränga begränsningar finns på många orter i Finland. Coronavirussituationen har förvärrats också i Birkaland, alltså Tammerforsregionen, i Norra Österbotten kring Uleåborg,

i Mellersta Finland kring Jyväskylä, i Satakunta, Kymmenedalen och i Egentligen Finland. Läget är sämst i Helsingfors och Nyland.

Statsminister Sanna Marin sade i söndags under statsministerns frågetimme att coronavirus-situationen är allvarlig. Enligt Marin är det bra att saken nu uppmärksammas också i Finland.

Statsministern hoppas att finländarna ska fira jul enbart med sina närmaste människor. Marin påpekar också att alla ska komma ihåg säkerhetsavståndet, god handhygien och munskydd.

Källor Yle, STT

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)