Förslag om stöd till skolor

Text: Petri Kiuttu, källor STT, Yle
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 16.03.2022

Undervisningsminister Li Andersson vill att skolorna ska få 95 miljoner euro i understöd. Med pengarna vill man reparera de skador som coronapandemin har orsakat.

Undervisnings- och kultur-ministeriet föreslår 65 miljoner euro i stöd till förskolor och grundskolor. Ministeriet föreslår också 30 miljoner euro i stöd till yrkesutbildningen.

Undervisningsminister Li Andersson vill stödja skolorna på grund av coronapandemin. Enligt Andersson har coronapandemin hindrat undervisningen och orsakat stor skada. Skadorna måste repareras. Undervisningsministern vill att barn och unga inte ska drabbas hårdast av coronapandemin.

Mera personal

En del elever i gymnasiet och i yrkesskola har studerat väldigt mycket på distans. Distansundervisning är svårt. Ungdomar lider för att de inte kan träffa andra ungdomar och skolpersonal.

– Det är meningen att de extra pengarna ska användas för att anställa mera personal till skolorna, och till exempel till att ordna stöd-undervisning, säger Andersson.

Vi har haft denna undantagsperiod redan en lång tid. Men för det mesta har skolgången och undervisningen gått bra, säger Li Andersson.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)