Köttkonsumtionen minskar

Text: Maria Österlund
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 09.10.2019

Finländarna äter nu mera grönsaker och mindre kött.

Under många år har konsumtionen av kött ökat i Finland. År 1970 åt finländarna i medeltal 50 kilo kött per person. I fjol åt finländarna i medeltal 81 kilo kött. Men nu har köttkonsumtionen börjat minska, uppger forskningsinstitutet PTT.

Redan i flera år har finländarna ätit allt mindre griskött. Nu minskar också konsumtionen av nötkött och kött från fågel.

Också konsumtionen av mjölkprodukter minskar. I stället äter finländarna allt mera grönsaker. I stället för mjölkprodukter äter och dricker många finländare soja- och havreprodukter.

Källa Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)