Lappland lockar turister

Text: Petri Kiuttu, källa Yle
Foto: Elina Sirparanta/Visit Finland
Artikel publicerad: 16.12.2015

Det kommer många turister till Lappland i år. Speciellt britter och asiater är intresserade av Lappland.

Människor från Storbritannien och Asien kommer till Lappland för att få exotiska upplevelser. För dem är det exotiskt med tystnad, lugn, snö och köld. Också julgubben, renarna och den finska bastun intresserar. Det är annorlunda än i deras hemländer.

Santa´s Hotels finns i Rovaniemi, Luosto, Levi och Saariselkä. Företagets försäljningschef Jussi Perkkiö säger att turismen till Lappland nu är livligare.

– Vi väntar nya kunder särskilt från Asien. Nu i jul får vi den första kinesiska turistgruppen. Det kommer också många japaner. Och det kommer turister från Singapore, Taiwan och Sydkorea. Enligt förhandsbokningarna är den här vintern bättre än de två senaste, säger Perkkiö till Yle Nyheter.

Britterna är största gruppen

Det kommer fortfarande mest turister från Storbritannien.

– Det engelska pundets valutakurs är hög så britterna får många euron för sina pund. Det är en orsak till att många britter kommer till Lappland, säger Jyrki Niva som är VD på Lapland Safaris.

Förra hösten minskade antalet ryska turister kraftigt. Ryssarnas reseiver är fortfarande inte lika stor som förut. Vanligen brukar många ryssar komma till Finland efter nyår för att fira jul. Den ryska julen firas den 7 januari.

1 svar på ”Lappland lockar turister”

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)