Många har nu sportlov

Text: Petri Kiuttu, källor Yle, Foreca
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 20.02.2023

I södra Finland har nu många sportlov. Det finns goda möjligheter till vintersport, eftersom det finns snö i hela Finland.

En del av skoleleverna och de studerande har nu sportlov, alltså vintersemester. Den här veckan har skolorna i Helsingfors, Åbo, Satakunta och Åland sportlov. Nästa vecka är det eleverna i Tavastland, Birkaland, Mellersta Finland, Kymmenedalen, Södra Savolax och Södra Karelen som har sportlov. Andra veckan i mars har turen kommit till eleverna i Norra Karelen, Norra Savolax, Norra Finland och Lappland.

Många familjer åker till Lappland för att skida på sportlovet. Andra väljer att åka till värmen i något land i södern. En del familjer väljer att stanna hemma.

Sportlovsfirarna har fint vinterväder också i södra Finland. Det finns snö i hela landet. På onsdag och torsdag denna vecka är det minusgrader i hela Finland. Det kan vara så kallt som 20 grader i södra Finland. I norra Finland och Lappland kan det var hela 30 grader kallt.

Bild från en järnvägsstatione. Man ser människor bakifrån. Många drar resväskor, en har skidor.
Många åker från södra Finland norrut för att fira sportlov. Bilden visar resenärer på järnvägsstationen i Helsingfors den 17 februari.

 

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)