Nya coronabegränsningar

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 17.08.2021

Coronaviruset sprider sig snabbare igen. Antalet coronasmittade ökar. Ungefär 1 000 personer har avlidit i Finland till följd av coronaviruset.

För en vecka sedan var antalet coronasmittade rentav 1 000 personer per dag. Det är mer än vi tidigare haft i Finland.

De flesta smittade är yngre än 30 år. Många unga har inte vaccinerats mot coronaviruset. Vaccineringarna av vuxna fortsätter smidigt. 40 procent av finländarna har redan fått båda vaccindoserna.

Restaurangerna stänger tidigare, hobbyer tar paus igen

Nya begränsningar införs i Helsingforsområdet på grund av att det finns fler smittade personer nu. Högst 25 personer får delta i offentliga evenemang. Om evenemanget hålls utomhus är det tillåtet för 50 personer att delta.

Både inomhus och utomhus ska säkerhetsavstånden följas. Många sportaktiviteter inomhus måste tills vidare ta paus. De nya begränsningarna träder i kraft fredagen den 20 juni augusti.

Restaurangernas begränsningar har skärpts. Restauranger måste stänga klockan 23.00. Försäljning på restauranger får pågå till klockan 22.00. Antalet gäster är också begränsat både inne på restaurangen och på terrassen. Dans och karaokesång är förbjudet. Restriktionerna gäller restauranger i Helsingforsregionen, Egentliga Finland, Birkaland och Kymmenedalen.

Källor Yle, STT

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)