Polisen i Uleåborg undersöker sexualbrott

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 12.12.2018

Polisen misstänker att tio män har begått sexuella brott mot barn i Uleåborg. De misstänkta männen har utländsk bakgrund.

Polisen berättar att det bland de misstänkta finns män med åtminstone fyra olika nationaliteter. Några har finländskt medborgarskap, några är flyktingar och några asylsökande. Största delen av männen har kommit till Finland för några år sedan. En av dem har ändå varit i Finland över 20 år. De misstänka är i 20-30-årsåldern.

Polisen undersöker sexualbrott där offret är en flicka som är yngre än 15 år. De misstänkta brotten är grova våldtäkter och grovt utnyttjande av barn. Polisen säger att största delen av de misstänkta männen känner varandra.

Polisen varnar för att en del män med utländsk bakgrund har lockat till sig unga flickor i Uleåborg. Männen har varit i kontakt med flickorna till exempel via Snapchat, Instagram, Whatsapp och Facebook.

De misstänkta brotten har väckt mycket uppmärksamhet i Uleåborg och annanstans i landet.

Statsminister Juha Sipilä sade att händelserna har chockerat många.

– Sexualbrott som riktar sig mot barn är omänskliga brott. Man kan inte förstå sådan ondska, sade Sipilä.

President Sauli Niinistö sade att de här misstänkta brotten chockerar oss. Niinistö betonade att människans rätt till integritet är ett av de värden som vårt samhälle bygger på. Alla måste följa den regeln.

Källa STT

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)