Sanna Marin slutar som ordförande för SDP

Text: Petri Kiuttu, källor STT, Yle
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 06.04.2023

Sanna Marin fortsätter inte som partiordförande för socialdemokraterna, SDP. Marin berättade igår att hon slutar som ordförande för partiet i höst.

Statsminister Sanna Marin lämnar uppdraget som ordförande för partiet SDP. Marin höll en presskonferens på onsdagen. Då sade Marin att hon inte vill fortsätta som partiordförande efter september. Partiet SDP håller sin partikongress i september. Då väljer SDP ny partiordförande.

Sanna Marin sade på onsdagen att de senaste fyra åren har varit tunga. Hon har varit partiordförande och statsminister i regeringen. Marin sade också att hon inte vill bli minister i den nya regeringen. Hon sade också att hon inte vill bli socialdemokraternas presidentkandidat.

– Jag har lett Finlands regering i fyra år. Det har varit en ära för mig. Men jag har ibland varit trött, för det har varit ett krävande arbete.

Sanna Marin lämnade in regeringens avskedsansökan på torsdagen. Men regeringen som leds av Marin fortsätter ännu jobba tills det finns en ny regering som tar över.

Partiet SDP var tredje störst i riksdagsvalet. Det var Samlingspartiet som vann valet. Sannfinländarna kom på andra plats.

Sanna Marin berättade inte på onsdagen om hon har några planer på ett annat jobb än att vara riksdagsledamot.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)