Slut på begränsningarna för restauranger

Text: Petri Kiuttu, källor MTV3, Yle
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 04.03.2022

Restaurangbegränsningarna togs bort tisdagen den 1 mars. Nu får restauranger, barer och nattklubbar hålla öppet som vanligt.

Alla begränsningar som gäller restaurangernas öppethållningstider har nu tagits bort. De sista begränsningarna togs bort den 1 mars. Alla restauranger, barer och nattklubbar får nu hålla öppet till sent på natten. Det är också tillåtet att sälja alkohol till kunderna som vanligt.

Man ska ändå vara noga med hygienen på restaurangerna. Restaurangerna ska städas ordentligt och kunderna ska tvätta sina händer ordentligt. Det är inte heller tillåtet att besöka en restaurang när man är sjuk.

Coronapanemin har nu pågått i två år. Det har funnits många slags begränsningar för restaurangerna under den här tiden. Under vissa perioder har restaurangerna varit stängda helt och hållet. Ibland har de fått hålla öppet, men tvingats stänga tidigt på kvällen. Restaurangerna har också fått ta emot färre kunder än vanligt.

Coronatiden har varit mycket svår för restauranger och hotell.

Coronapandemin håller på att ta slut

Coronapandemin håller på att gå mot sitt slut. Det tror Mika Salminen från THL, alltså Institutet för hälsa och välfärd. Salminen säger att det är allt färre som smittas av corona, både i Finland och ute i världen.

– Det är nu färre människor än förut som får sjukhusvård för coronavirusinfektion, sade Salminen i programmet Viiden jälkeen på MTV3.

Mika Salminen säger att coronapandemin kanske helt tar slut fram till sommaren. Men enligt Salminen finns det fortfarande risk att de som inte har tagit coronavaccin smittas och blir sjuka.

mika salminen
Mika Salminen från THL. Han har blivit bekant för många finländare de senaste två åren när han har berättat om coronapandemin.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)