THL rekommenderar inte ett fjärde coronavaccin

Text: Petri Kiuttu, källor STT, Yle, IL
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 03.11.2022

Coronaviruset sprider sig snabbt igen, men THL Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar ändå inte fler coronavaccin.

Många människor har stannat hemma från dagis, skolor och arbetsplatser i oktober och november. Orsaken är att det finns fler coronasmittor igen. Coronaviruset sprider sig snabbt i hela Finland.

Hanna Nohynek, överläkare på Institutet för hälsa och välfärd, THL, säger att coronavaccin inte kommer att ges till personer i arbetsför ålder.

Finlands Näringsliv EK och Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC önskar att coronavaccin också ska ges till vuxna i arbetsför ålder. Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru sa i oktober att coronavaccin borde ges till alla vuxna i Finland.

Enligt THL:s Hanna Nohynek har människorna ett starkt skydd mot svår coronasjukdom då de varit sjuka med coronaviruset och är vaccinerade.

Det starka skyddet mot svår coronasjukdom håller i ungefär ett år. En stor del av finländarna har ett starkt skydd mot coronaviruset. De har både insjuknat i coronasjukdomen och blivit vaccinerade.

Enligt THL kommer vaccineringen mot coronaviruset inte att utökas till fler personer. Det fjärde vaccinet ges endast till riskgrupper och äldre.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)