Bubbeli gjorde årets finlandssvenska låt Mååhe

Text: Maria Österlund
Foto: Samuel Salminen
Artikel publicerad: 20.11.2019

Bubbeli från Pargas gjorde årets bästa finlandssvenska låt.

– Bubbeli var ett töntigt smeknamn jag gav mig själv och som sedan fastnade. Men jag gillar det. Det är annorlunda och lätt att komma ihåg, säger Sebastian Lindgren.

Det är Sebastian, eller Bubbeli som har skrivit låten Mååhe. I slutet av september fick låten pris på festivalen Musik och talang i Vasa. Mååhe valdes till årets finlandssvenska låt.

Mååhe finns på debutskivan med samma namn. Det är Sebastian Lindgren som sjunger och spelar gitarr. Det är också han som har skrivit alla sångerna på skivan.

I bandet The Runeberg Orchestra som spelar på skivan, spelar Oliver Tschernij trummor, Gustav Nyström trumpet & trombon, Benji Westerlund saxofon och Mikko Rintanen keyboard.

Bubbelis musik beskrivs som en blandning av indie, reggae och soul. Också när det gäller språket är musiken en blandning.

– Jag skriver låtar på svenska, finska och engelska. Jag tycker vissa musikstilar passar ihop med olika språk. Därför vill jag använda alla tre språken och inte välja bara ett, säger Bubbeli.

Sebastian Lindgren har jobbat med lite olika saker. Han har jobbat på Viking Line, på Kårkulla och på Pub Niska i sin gamla hemstad Pargas. Nu har han ändå bestämt sig för att satsa mera på musiken.

Han har studerat ljudteknik på Lappfjärds folkhögskola. I höst började han studera musikproduktion på Pop- och jazzkonservatoriet i Helsingfors.

Den som vill höra och se Bubbeli kan titta in på Harrys Pub i Pargas 5.12. Bubbeli planerar också en spelning i Vasa efter jul.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)