I det stora landskapet fick fint teaterpris

Text: Maria Österlund
Foto: Svenska Teatern
Artikel publicerad: 07.06.2020

Föreställningen I det stora landskapet har fått årets Antoniapris. Den här föreställningen var ett samarbete mellan Svenska Teatern, DuvTeatern, Resonaarigroup och Wegelius Kammarstråkar.

Förra veckoslutet delades teaterpriset Antoniapriset ut. Det är ett pris som varje år delas ut på Hangö Teaterträff. Priset går till en föreställning som har varit extra bra eller extra viktig. På grund av coronasituationen kunde inte teaterträffen ordnas på vanligt sätt i år. Men teaterpriset delades ändå ut.

I det stora landskapet var en föreställning där professionella skådespelare från Svenska Teatern samarbetade med skådespelare som har någon funktionsnedsättning. Också en del av musikerna på scenen har en funktionsnedsättning.

Tillsammans skapade de en föreställning som berättade om olikheter och hur viktigt det är att alla blir accepterade. Både publiken och teaterkritikerna tyckte mycket om föreställningen.

Föreställningen hade premiär på Svenska Teaterns stora scen i Helsingfors den 26 oktober 2019. Föreställningen spelades sammanlagt 16 gånger. Föreställningarna var nästan slutsålda.

Sanna Huldén är verksamhetsledare för DuvTeatern. Hon är glad och stolt över projektet och priset.

– Jag är glad och tacksam över alla som har vågat tro på det här projektet, säger hon.

Också Svenska Teaterns chef Joachim Thibblin är glad och nöjd med projektet I det stora landskapet.

– Projektet förde med sig många utmaningar men vi skapade goda lösningar. Vi har utvecklat oss själva och lärt oss arbeta på nya sätt. Det här projektet har gjort teatern mera tillgänglig, säger han.

DuvTeaterns skådespelare Ragnar Bengtström hade en roll I det stora landskapet. Han säger så här:

– Alla skådespelare och alla som såg föreställningen var tillsammans. Från första början märkte jag en gemenskap som aldrig kommer att brista. Det är det som saken gäller, att ingen blir bakom och ingen blir utanför.

 

 

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)