Joey Edström vill utvecklas som låtskrivare och artist

Text: Maria Österlund
Foto: Sebastian Lindroos
Artikel publicerad: 17.11.2015

Du har kanske hört sången Runaway på radion, sjungen med djup och varm röst. Rösten tillhör Grankulla-killen Joey Edström.

Joey Edström är 22 år gammal och jobbar som elevassistent på en högstadieskola i Esbo. Men på fritiden jobbar han med musik.

– Jag vet inte om låtskrivandet och sjungandet kan bli mitt yrke. Men jag hoppas få jobba med musik på något sätt i framtiden, säger Edström.

– Just nu är jag ändå nöjd med mitt liv så här. Det går bra att kombinera jobbet i skolan med musiken. Jag hinner med båda. Edström är nöjd med hur hans första singel Runaway har tagits emot. Den har legat på fjärde plats på Vegalistan och nu finns den med på Radio Vegas spellista.

–Det känns riktigt bra. Jag hade kanske inte väntat mig det här eftersom jag är ett nytt och okänt namn, säger han. Edström gillar många slag av musik och han kombinerar gärna olika stilar, som country, folk och blues.

– Jag har ännu inte så många egna låtar. På spelningar framför jag också andras musik. All musik jag tycker om duger för mig, säger han.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)