Kate Bush toppar musiklistorna

Text: Petri Kiuttu, källor HS, katebush.com
Foto: katebush.com, Netflix
Artikel publicerad: 08.06.2022

Kate Bushs gamla låt Running Up That Hill har klättrat högt upp på musiklistor runt om i världen. Låten har blivit populär på nytt eftersom den hörs i favoritserien Stranger Things.

Låten Running Up That Hill av Kate Bush gavs ursprungligen ut 1985. Låten finns på skivan Hounds of Love. 37 år senare är låten återigen en av de mest lyssnade låtarna i världen.

Att låter Running Up That Hill är så populär beror på att den spelas i den populära tv-serien Stranger Things.

Stranger Things är en serie om ett gäng ungdomar. Serien innehåller äventyr, skräck och övernaturliga händelser. Händelserna i serien sker på 1980-talet. Den fjärde säsongen av Stranger Things har kommit ut på Netflix i början av sommaren.

Kate Bush är en engelsk sångerska och låtskrivare. Många säger att hennes popmusik är av mycket hög kvalitet, musiken är alltså väldigt bra gjord.

Kate Bushs mest kända skivor är The Kick Inside, The Dreaming, Hounds of Love, The Sensual World och Aerial. Kate Bush fyller 64 år i sommar.

Kate Bush brukar inte ge lov till att hennes musik används i tv-serier eller filmer. Men Kate Bush tittar också själv på Stranger Things-serien. Hon är ett fan av serien.

Kate Bush skriver på sin hemsida:

– Running Up That Hill är med i Stranger Things-serien. På så vis har låten fått nytt liv eftersom unga fans av serien har hittat den. Tack till alla! Jag älskar också själv den här serien!

Du kan lyssna på musik av Kate Bush till exempel på Youtube eller Spotify. Stranger Things-serien visas på strömningstjänsten Netflix.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)