Ny tecknad muminfilm om familjen på resa

Text: Maria Österlund
Foto: Moomin Characters
Artikel publicerad: 23.09.2014

Lagom till slutet av jubileumsåret kommer en helt ny muminfilm.

Den nya filmen heter Muminfamiljen på Rivieran och baserar sig på serien Familjen lever högt från 1957.

Den nya tecknade filmen har gjorts i samarbete mellan den franska regissören Xavier Picard och den finländska producenten Hanna Hemilä. Också Tove Janssons brorsdotter Sophia Jansson har deltagit i arbetet.

Filmen har gjorts i åtminstone fyra språkversioner, på svenska, finska, franska och engelska. På svenska och finska görs muminfamiljens röster av Maria Sid, Mats Långbacka, Kris Gummerus och Alma Pöysti. Lilla My görs av Ragni Grönblom.

Muminfamiljen på Rivieran berättar om när muminfamiljen ger sig ut på resa. Det är Snork- fröken som vill resa och de andra följer med. Deras båt råkar ut för en storm och flyter sedan i land på Rivieran i Frankrike.

I den här filmen är inte alla personerna överens. Mumintrollet känner svartsjuka när Snorkfröken uppvaktas av en playboy.

Muminmamman tycker inte om det lyxiga och ytliga liv som Muminpappan börjar leva. Mumimamman och Mumintrollet flyttar bort från hotellet och bosätter sig under en gammal båt. Där väntar de på att de andra i familjen ska bli förståndiga igen.

Filmen har premiär på biograferna den 10 oktober.                 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)