Olyckan förändrade allt

Text: Petri Kiuttu
Foto: Juha Kärkkäinen
Artikel publicerad: 25.03.2020

Tuukka Temonens nya film handlar om en ryttare som förlamas. Filmen baserar sig på en sann händelse.

Aika jonka sain (One half of me) är en film som baserar sig på en verklig händelse. Tuukka Temonen har regisserat filmen som berättar ryttaren Jaana Kivimäkis historia. Kivimäki förlamades i en olycka. Där började hennes överlevnads-historia. Olga Temonen spelar huvudrollen Jaana Kivimäki.

Filmen visar väldigt realistiskt Kivimäkis rehabiliteringstid. Smärtpunkterna i den förlamade ryttarens liv känns väldigt verkliga. Till slut blir hon para-ryttare. Passionen för ridning är så stor att hobbyverksamheten inte tar slut. Egentligen så får den en ny början.

Olga Temonen äger själv en häst och har ridning som hobby. Hon berättar att svårast var att sätta sig in i rollen av en person som sitter i rullstol.

2 svar på ”Olyckan förändrade allt”

  1. filmen är helt fantastisk älskar hästar och hitsorian om Jaana får mig att kämpa å de hjälper mig psykiskt i skolan, stallet och hemma och påverkar fysiskt så jag är mer motiverad (jag har mer problem med motivation å göra nått men jag får den då hon krigar ju på varge dag så då fortsätter jag också)

    Svara

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)