Remu går i pension

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 12.12.2017

Remu Aaltonen är en legend inom den finländska rockmusiken. Nu går han i pension. Remu fyller 70 år i januari och då uppträder han för sista gången.

Just nu är Remu på avskedsturné. Turnén som kallas Remu & Hurriganes – Last Call har åkt runt i Finland under hösten. Remu Aaltonens sista egna spelning hålls i ishallen i Helsingfors den 20 januari. Remu fyller 70 år den 10 januari.

Remu säger att han slutar med spelningarna för att han redan är gammal.

– Jag måste ju ta mitt förnuft till fånga. Jag är 70 år gammal. Nu slutar jag med spelningarna. Jag har redan sett alla ställen. Nu är det tid att lämna över till de yngre. Jag har gjort mitt, säger han.

Men Remu tänker inte sluta spela in musik. På Remus födelsedag utkommer en ny skiva av gruppen Remu and His All Stars. Det är en finskspråkig konsertskiva som heter Live at Tullikamari. Skivan spelades in i Tammerfors den 21 maj 1993 när All Stars uppträdde för sista gången.

Remu blev känd som trummis och sångare i gruppen Hurriganes. Hurriganes var Finlands hårdaste rockgrupp i början av 1970-talet.

2 svar på ”Remu går i pension”

  1. +++++konsert,Hurriganes,Munkfors folkets park slutet av 70-talet,riktiga grejer,i gott sällskap med Elizabeth så klart

    Svara

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)