Samtalsämnet: Kulturen är tillbaka – är vi beredda?

Text: Maria Österlund
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 25.10.2021

Det är igen möjligt att gå på bio och teater. Det ordnas också konserter. När coronapandemin börjar vara under kontroll tas begränsningarna bort och människor kan igen samlas.

Olika människor reagerar olika på det här. Många är mycket glada och ivriga. De beställer biljetter och ser framemot att få njuta av kultur tillsammans med andra människor.

Men det finns också människor som är oroliga. De är rädda för att fler igen kan bli sjuka av coronaviruset när människor börjar samlas.

Glada är åtminstone de människor som jobbar med kultur. Många av dem har varit arbetslösa under coronatiden. Nu får de igen jobba med det de tycker om och förtjäna pengar.

Också i de andra nordiska länderna har myndigheterna redan öppnat upp samhället. Danmark var först med att ta bort coronarestriktionerna. Nu har också Norge och Sverige tagit bort begränsningarna.

Företagen som säljer biljetter i Finland gör reklam för att de säljer biljetter till trygga föreställningar.

Spåren efter coronapandemin finns ännu kvar. Människor har lärt sig tvätta händerna och hosta i armvecket. Flaskorna med handdesinfektionsmedel och munskydd kommer vi säkert också att se ännu en tid. Men det ska inte hindra oss från att njuta av kultur!

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)