Sommarpratarna är här igen

Text: Maria Österlund
Foto: Yle bildtjänst/Sami Liljeblad
Artikel publicerad: 15.06.2015

Hela 40 mer eller mindre kända personer kommer att sommarprata på Radio Vega i sommar.

Den 22 juni börjar det. Då sänds sommarens första sommarprat. Först ut i år är artisten och musikern Elin Blom. Hon kommer från Kronoby men bor numera i Stockholm i Sverige.

Tiina Grönroos på svenska Yle har hållit i projektet med sommarpratarna. Hon säger att årets sommarpratare är kloka, roliga, intelligenta och fantastiska

–  När jag har jobbat med dessa personer har jag fått höra om deras vardagsfunderingar, glädjeämnen och ibland också deras sorger och bekymmer, berättar hon.

– Målet är att varje sommarprat ska få lyssnarna att le, kanske till och med skratta eller kanske gråta en skvätt, förklarar Grönroos.

Radio Vega har haft sommarpratare sedan år 2006. Grönroos säger att programmet har utvecklats. Sommarpratarna har blivit modigare och vågar nu prata om saker och händelser som inte hör till den offentliga bilden av dem.

Sommarpratarna är i år 40 till antalet. De är alla mer eller mindre kända personer. I juni pratar artisten Elin Blom, Ålands näringsminister Fredrik Karlström, musikläraen Tomas Höglund, författaren Maria Turtschaninoff, chefredaktören Henrik Othman, politikern Gunvor Brettschneider och ishockeyspelaren Erik Riska.

Hela listan med sommarpratare finns på svenska Yles webb på adressen svenska.yle.fi. Skriv sedan in Vegas sommarpratare i sökrutan.

Sommarpratet sänds vardagar klockan 10.05 och klockan 18.03. Sommarpraten finns också på Yle Arenan. Det första programmet sänds 22.6. Det sista sommarpratet sänds 14.8. Då är det artisten Jari Sillanpää som pratar.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)