Sommarpratarna pratar igen

Text: Maria Österlund, källa Yle
Foto: Yle bildtjänst
Artikel publicerad: 09.06.2016

I slutet av juni kör Radio Vegas program Sommarpratarna igång igen.

Det är elfte sommaren som 40 olika personer i en hel timme talar om saker som ligger dem nära om hjärtat.

Vem är dessa 40 personer?

– Sommarpratarna är kulturpersoner, idrottare, politiker, forskare, företagare, ekonomer, författare, journalister. Vi har en kock och en egyptolog med i år, men också konstnärer och en dirigent. Det är viktigt att komma ihåg att sommarpratarna själva väljer vad de talar om, säger projektledaren Heidi Grandell-Sonck på Yle. Hon säger att sommarpratarnas ämnesval ibland kan vara överraskande.

– Det är rätt så tydligt att många sommarpratare i år vill säga något om världsläget. Men alla de som gör det, gör det på sitt eget sätt, säger Grandell-Sonck.

Hon säger att det inte är särskilt svårt att få människor att ställa upp och berätta något personligt i radion.

– Det blir lättare för varje år. Man behöver ju inte vända in och ut på sig själv i ett sommarprat. Men man får gärna vara personlig och det kan man vara på flera olika sätt, säger Grandell-Sonck.

Sommarens första sommarpratare är artisten M.A. Numminen. De andra som pratar den första veckan är bloggdrottningen Malenami, professor emeritus Sixten Korkman, utrikesredaktören  Jessica Stolzmann, och politikern Li Andersson.

Listan över alla sommarpratare hittar du på internet på adressen http://svenska.yle.fi/program/vegas-sommarpratare.

Sommarpratet sänds på Yle Radio Vega vardagar kl. 10.03 och kl. 18.03 under tiden 27.6 – 19.8.2015. Sommarpraten finns också på Arenan. Sommarpraten utan musik finns på Arenan och på svenska.yle.fi/poddar.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)