Använder vi pengarna rätt?

Text: Petri Kiuttu
Foto: Laura Oja
Artikel publicerad: 21.04.2023

Många har svårt att få pengarna att räcka till. En del kan ha problem med hur de använder pengar. Det är ändå möjligt att lära sig hantera pengar, att spara och att placera.

I den här tidningen har vi en temaartikel där vi ger råd om hur man kan spara. Det här är ett aktuellt ämne eftersom den ekonomiska situationen är svår. Mat, el och boende har blivit dyrare på kort tid.

I Finland användes mycket pengar på att sköta coronapandemin. Också Rysslands militära attack mot Ukraina påverkar ekonomin. I Finland talar vi mycket om att staten har för mycket skulder.

Inför riksdagsvalet talades det om nedskärningar och inbesparingar. En del politiker tycker att staten borde skära ner på sina utgifter. Andra politiker anser att stora nedskärningar inverkar för mycket på grundläggande service och utbildning. En del av nedskärningarna märks först i framtiden.

Det är bra att få ekonomin i balans. Det här gäller både för oss vanliga människor och för staten. Den nya regeringen bestämmer om statens pengar. Om du får problem med din ekonomi ska du be om hjälp i tid!

Ha en fin vår och soliga dagar!

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)