Anttila vann i frisbeegolf

Text: Maria Österlund, källor Yle, STT, Frisbeegolfmedia
Foto: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Artikel publicerad: 29.04.2024

Niklas Anttila är just nu Finlands bästa spelare i grenen frisbeegolf. Anttila vann nyligen en stor tävling i Texas i USA.

Niklas Anttila är den första finländska man som har vunnit en deltävling i den tuffa serien Disc Golf Pro Tour (DGPT). Anttila tog hem segern i Texas i USA i slutet av mars.

– Det känns mycket bra. Det har länge varit mitt mål att vinna en deltävling. Men jag har inte vågat berätta om det.

– Jag har jobbat hårt för den här segern, sade Niklas Anttila till STT efter tävlingen.

Den avslutande omgången i tävlingen i Texas var extra spännande på grund av vädret. Tävlingen avbröts för att det var åskväder. Till slut spelade man en kortare omgång.

Niklas Anttila är 22 år gammal och kommer från Kuopio. Han började tävla i frisbeegolf år 2017. Anttila har vunnit finska mästerskapet redan tre gånger. År 2021 blev han europeisk mästare.

Frisbee i stället för boll

Frisbeegolf kallas också för discgolf. Sporten kommer från USA. Frisbegolf påminner om vanlig golf så att man går runt en bana med 9 eller 18 hål.

Hålen är korgar dit man ska kasta frisbeen som kallas skiva eller disc. Spelaren ska träffa alla mål med så få kast som möjligt. Frisbeegolf är en omtyckt hobbysport.

– Frisbeegolf är inte längre något man bara gör på skoj. Man kan spela frisbeegolf som proffs och förtjäna pengar på det, säger Niklas Anttila. Han fick 10 000 dollar för sin seger i USA.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)