Badminton är snabbt men enkelt

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 10.05.2017

Badminton är ett enkelt spel som man kan spela till och med på gården. Men det är också en tuff idrottsgren där de bästa tjänar miljoner.

Världens bästa badmintonspelare kommer från östra Asien. Badminton är en stor gren i Kina, Malaysia, Korea och Indonesien. De bästa spelarna är kändisar och de förtjänar mycket bra.

I Europa är Danmark det bästa badmintonlandet. Badminton är kanske det snabbaste bollspelet av alla. De bästa spelarna slår bollen mycket hårt. Världsrekordet är 500 kilometer i timmen. Badmintonbollen susar alltså genom luften tre gånger snabbare än pucken när Patrick Laine skjuter i ishockey.

Badmintonspelaren springer, byter riktning och hoppar. Det här är bra för konditionen, balansen och smidigheten. En lugn sommarkväll är det roligt att spela badminton ute på gården. På vintern måste man spela inomhus.

Man behöver sportskor för innebruk och en förpackning badmintonbollar. Man får en ganska bra badmintonracket för 30 euro.

Om man blir verkligt ivrig kan man köpa fina badmintonbollar som är gjorda av gås- eller ankfjädrar. De flyger på ett helt annat sätt än bollarna av plast.

Källa Finlands Badmintonförbund 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)