Bra stämning på basket-läktaren

Text: Matti Välimäki
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 28.01.2015

Tuukka Kotti är en av de kändaste finländska basketspelarna. Han spelar i klubben Loimaa Bisons.

Tuukka Kotti har redan i flera år hört till de viktigaste spelarna i Finlands basketlandslag. Laget kallas Susijengi, alltså vargflocken.

Tuukka har på nära håll sett hur basketen, alltså korgbollen, har blivit allt populärare. När landslaget deltog i VM i somras åkte flera tusen finländare till Spanien för att se matcherna på ort och ställe.

– Det var jättefint. Jag kommer också särskilt bra ihåg en annan händelse efter EM. Plötsligt kom en äldre kvinna fram till mig på gatan. Hon kramade mig och tackade för fina matcher, berättar Tuukka.

Basketintresset är särskilt stort i klubben Bisons hemstad Loimaa. Det är unikt med ett basketlag från en småstad som har vunnit två guld och ett brons i FM-ligan.

– Hela staden hejar på Bisons. Och många frivilliga hjälper till när det är match.

Tuukka Kotti är 33 år gammal. Han har tidigare spelat som proffs i Italien och Frankrike. Hans karriär är redan lång, men han har ännu flera år som spelare framför sig.

– Jag har fått väldigt många upplevelser och livserfarenhet via basketen. Jag njuter av de spännande matcherna. Jag försöker alltid spela så bra jag kan och ibland till och med ännu lite bättre.

Tuukka säger att i lagsport är just lagkänslan också fin. Alla jobbar tillsammans för ett gemensamt mål.

Det är intressant att följa med basket på tv. Det är ett snabbt spel och det händer mycket. Men på plats på läktaren är stämningen bättre.

– Jag tycker det lönar sig att komma och titta på en basketmatch. På läktaren kan man känna spänningen och upphetsningen i spelet, säger Tuukka Kotti.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)