De spännande EM-tävlingarna börjar

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 11.06.2021

Fotbolls-EM startar idag fredag. Finlands herrlandslag som kallas Huuhkajat (berguvarna) spelar sin första match på lördag. Finland möter då Danmark.

Finlands fotbollsherrar bor i Repino utanför Sankt Petersburg i Ryssland under EM-turneringen. Repino är en lämplig plats eftersom Finland spelar två av sina EM-matcher i Sankt Petersburg.

Finland möter Belgien och Ryssland i Sankt Petersburg. Särskilt Belgien är en tuff motståndare. Belgien är en förhandsfavorit som till och med kan vinna hela turneringen.

Men allra först möter Finland Danmark. Den matchen börjar klockan 19 på lördag i Danmarks huvudstad Köpenhamn. Danmark är förhandsfavorit i den här matchen. Men finländarna firar troligen ändå, eftersom det här är första gången någonsin som Finland spelar i de europeiska mästerskapen.

– Vi är inte favoriter, men vi tror på oss själva. Vi får se hur det går, säger Finlands tränare Markku Kanerva.

– Det här betyder mycket för den finländska fotbollen. Vi har drömt i flera tiotals år om att få spela i slutturneringen. För oss är det här ett spännande äventyr. Vi ska göra finländarna stolta över oss, säger Kanerva.

Källa STT

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)