De unga hockeyspelarna firade mästerskapet

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 07.01.2016

Finlands ishockeylandslag för spelare under 20 år vann världsmästerskapet. Finländarna blev förtjusta i de unga hockeylejonen blev under turneringen.

U20-landslaget vann VM-guld i ishockey på tisdagen. De unga hockeylejonen vann över Ryssland i en mycket jämn och spännande finalmatch. Matchen avgjordes på förlängning och slutsiffrorna var 4-3. Det var Kasperi Kapanen som gjorde segermålet. Hela 12 000 personer följde med matchen i ishallen i Helsingfors. Hela 2,5 miljoner människor såg matchen på tv.

Viktiga spelare i laget var bland andra Jesse Puljujärvi, Patrik Laine och Sebastian Aho. Jukka Jalonen var ungdomslandslagets chefstränare. Han tränade herrlandslaget år 2011.

På trettondagen ordnades segerfest för juniorlandslaget på Tallbacken utanför Olympiastadion i Helsingfors. Trots att det var mycket kallt kom tusentals människor för att hylla spelarna.

Det finländska juniorlandslaget har blivit mycket populärt bland finländarna. Finalsegern ledde till en vild och positiv stämning. Många anser att det här VM-guldet är mentalt viktigt för Finland som kämpar med stora ekonomiska svårigheter.

Världsmästerskapsturneringen för juniorer spelades i Helsingfors. De finländska ishockeyjuniorerna har vunnit sammanlagt fyra VM-guld genom åren.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)