Det är tillåtet att spela golf

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 07.05.2020

Golf är en av de få sporter man kan träna under coronaviruskrisen.
Coronaviruset smittar inte utomhus på golfbanan, så länge man kommer ihåg att hålla ett tillräckligt avstånd till andra spelare.

Golfförbundet påminner om att undantagstillståndet måste tas på allvar också på golfplanen. Förbundet har avbokat alla tävlingar och evenemang. Istället är det okej att träna golf.

Enligt de råd som Golfförbundet har gett kan golf spelas i grupper med högst fyra personer. Grupperna måste bestå av familjemedlemmar eller personer som bor tillsammans. Juha Korhonen, verksamhetsledare för Golfförbundet, säger att det nu är särskilt viktigt att spela ansvarsfullt.

– Golf är ett tryggt sätt att syssla med sport utomhus. Vi har inte en enda gång varit närmare än tre meter från andra spelare, berättar Helsingforsborna Asta och Matti Vitikainen, för Helsingin Sanomat. Paret Vitikainen har golf som gemensam hobby. Det är ändå förbjudet att vara alltför nära andra spelare på golfplanen. Det sker lätt olyckor annars.

Golf är bra motion

Golf är en bra utomhushobby. En spelare går som bäst 10 kilometer under en golfrunda. Att spela golf piggar upp en. – Och att vara ute ger också hopp i en lite dyster tid med undantagstillstånd, säger Golfförbundets Korhonen.

Förutom golf har också ridlektioner ordnats utomhus. På sommaren startar parkgymnastiken igen.

Källa STT, HS

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)