EIF spelar fotboll i ligan nästa säsong

Text: Maria Österlund, källor HBL, EIF fotboll
Foto: Lehtikuva / Roni Lehti
Artikel publicerad: 06.10.2023

Ekenäsklubben EIF får spela ligafotboll nästa säsong. Men det kanske inte sker i Ekenäs.

Fotbollsklubben EIF vann sin avgörande match mot Åboklubben TPS på måndagen. EIF vann med 3-1. Matchen spelades i Åbo.

Det här betyder att EIF nästa säsong får spela i den högsta fotbollsligan för herrar, den så kallade Veikkausliiga. Det är en stor sak för både spelarna, lagledningen och fansen. Det är första gången sedan 1930-talet som EIF spelar i landets högsta fotbollsserie.

Ekenäs IF, alltså EIF, har spelat mycket bra den här säsongen. EIF har bara förlorat två av sina 26 matcher den här säsongen.

Fotbollsplanen duger inte

Glädjen är stor i Ekenäs i Raseborg. Men det finns ett stort bekymmer. EIF:s fotbollsplan i centrum av Ekenäs duger inte. När en klubb spelar i ligan finns det många krav på hurdan planen ska vara.

Konstgräset ska vara av bra kvalitet. Det ska också finnas tillräckligt många platser med tak för publiken. Det här har inte fotbollsplanen i Ekenäs.

Centrumplanen i Ekenäs måste alltså renoveras ordentligt. Det är dyrt, man räknar med att projektet kostar 700 000 euro. Det går dessutom inte att göra renoveringen på hösten eller vintern när det regnar eller är kallt.

Det här betyder att EIF måste spela sina hemmamatcher någon annanstans, åtminstone i början av säsongen 2024. EIF spelar kanske sina hemmamatcher i Esbo, Helsingfors eller Vanda.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)