EM i friidrott pågår

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 16.08.2022

Europamästerskapen i friidrott pågår just nu. Tävlingarna som också kallas EM ordnas i München i Tyskland. Tävlingarna startade på måndagen.

Finland har många idrottare med i tävlingarna, hela 70.

Finländarna väntar sig medaljer från tävlingarna, eller åtminstone en. Den största medaljchansen finns kanske i herrarnas tävling i spjutkastning.

Sami Itani är ordförande i Finlands Friidrottsförbund. Han lovade tidigare på sommaren att Finland får minst en medalj i EM-tävlingarna. Itani sade att han lämnar sitt uppdrag om Finland inte får en enda medalj.

Spjutkastning är en grej som finländarna traditionellt har klarat sig bra i. Lassi Etelätalo kan ta en medalj om han lyckas bra. Kvaltävlingarna i spjut hålls på fredag och lördag. På söndag är det dags för final och då hoppas vi att en eller flera finländare är med.

Förutom i spjutkastning kan Finland ha framgång i släggkastning och stavhopp. Släggkastarna Silja Kosonen, Sara Killinen och Krista Tervo tävlar i kvalet på tisdagen.

Stavhopparna Wilma Murto och Elina Lampela tävlar i finalen på torsdag kväll.

många idrottare
EM-tävlingarna i friidrott avslutas söndagen den 21 augusti. Bilden visar en del av det finländska laget: Saga Andersson, Eveliina Rouvali, Salla Sipponen, Senja Mäkitörmä, Milja Thureson, Kristian Pulli, Mette Baas, Wilma Murto och Elina Lampela.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)