EM i konståkning ordnas i Esbo

Text: Maria Österlund, källor Yle, Espoo2023
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 20.01.2023

Nästa vecka samlas Europas bästa konståkare i Esbo. Under slutet av veckan avgörs de europeiska mästerskapen i konståkning för herrar, damer, par och isdansare.

Över 160 konståkare kommer till Esbo för att tävla om EM-medaljerna i konståkning. Från den 25 till den 29 januari ordnas åtta tävlingar och en stor slutuppvisning.

Tävlingarna startar onsdagen den 25.1 med öppning och de korta programmen i paråkning och konståkning för herrar. Sedan fortsätter EM med tävlingar alla dagar till och med lördag. På söndag hålls slutuppvisningen då de bästa konståkarna igen visar vad de kan.

Fyra finländska konståkare är med i tävlingarna. I isdans tävlar paret Juulia Turkkila och Matthias Versluis. Turkkila-Versluis är ett erfaret par som redan har haft framgång. I GP-tävlingarna som hölls i Esbo i november kom paret på tredje plats. Turkkila och Versluis tävlar på fredag och lördag.

I damtävlingen deltar Finlands Janna Jyrkinen. Hon tävlar på torsdag och lördag.

I herrtävlingen representerar Valtter Virtanen Finland. Han tävlar på onsdag och fredag.

Finlands före detta konståkningsstjärna Laura Lepistö är också med. Hon tävlar inte längre, men hon refererar tävlingarna för tv-tittarna.

Alla tävlingar sänds direkt på Yles kanal TV2 och på Arenan.

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)