En japansk superstjärna på skridskor

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 21.11.2018

Konståkaren Yuzuru Hanyu är den populäraste idrottaren i Japan. Därför måste han ha säkerhetsvakter med på tävlingarna.

När Yuzuru Hanyu har avslutat sitt konståkningsprogam fylls isen av hundratals kramdjur. Hans beundrare kastar kramdjur till honom för att visa att det gillar honom.

Hanyu är dubbelvärldsmästare och dubbel olympisk mästare i konståkning för herrar. Många anser att japanen är den genom tiderna bästa konståkaren i världen.

Hanyu och mycket populär särskilt bland tonårsflickor och äldre damer. Var han än rör sig följer stora skaror beundrare honom.

Yuzuru Hanyu deltog i GP-deltävlingen i Helsingfors i början av november. Också i Helsingfors följde tusentals fans efter Hanyu. Japaner köpte hela 3 600 biljetter till tävlingen i Helsingfors.

Anspråkslös stjärna

Yuzuru Hanyu är känd i hela världen. Han är en verklig superstjärna. Men den 23-åriga konståkaren ger ändå ett anspråkslöst intryck. Han uppträder både tyst och lugnt.

Hanyu började åka skridskor som fyraåring. Han kan charma människor med sin skicklighet på isen och med sin personlighet.

I tävlingen i Helsingfors åkte Hanyu ett felfritt program och vann överlägset tävlingen i herrklassen. När Hanyu hade åkt färdigt täcktes isen igen av Nalle Puh-kramdjur och av rosor.

Källor HS, IS

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)