En ovanlig tennisstjärna

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 18.11.2020

Högst upp på världs-rankinglistan i tennis finns en mycket ovanlig kvinna. Ashleigh Barty har nämligen valt att vila detta år.

Ashleigh Barty hoppade i år över Franska öppna mästerskapen

i tennis. Barty vann turneringen år 2019, vilket gjorde henne till regerande mästare. Det är mycket ovanligt att inte delta följande år när man vunnit året tidigare.

Barty har inte spelat en enda officiell match sedan februari i år. Ashleigh Barty säger att hon har vilat och tagit en paus. Det här är ett mycket sällsynt beslut av en professionell spelare.

När Franska öppna mästerskapen spelades satt Ashleigh Barty på en fotbollsläktare och följde med en fotbollsmatch. Hon drack öl och hurrade glatt på sitt favoritlag Richmond Tigers. ABC-kanalens nyhetsläsare Michael Rowland sade då:

– Kan man älska denna kvinna mera än så här?

Lyckas även i golf

Barty lyckas också i andra bollsporter än tennis. Hon deltog i höstas i en golfturnering i sin hemstad Brisbane i Australien. Barty vann mästerskapet i sin golfklubb.

Herrarnas mästare i golf i Queensland, Louis Dobbelaar berömde Barty.

– Hon kunde lyckas bra också i golf om hon fokuserade på det. Hon träffar bollen väldigt bra. Slagen har utvecklats när hon tränat tennis, säger Dobbelaar i Helsingin Sanomat.

Golfstjärnan Tiger Woods har också berömt Barty. Bartys pappa är golfspelare.

Källa HS

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)