Finland är nu ett volleybolland

Text: Markku Juusola, källa FNB
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 23.09.2014

Finlands landslag spelade fint i VM-turneringen i volleyboll. Finland kom på nionde plats i världsmästerskapen i volleyboll. Det är den överlägset bästa placeringen i VM hittills.

Finland placerade sig bättre än till exempel Italien och Bulgarien. Och de länderna hör till de bästa volleybolländerna i Europa.

Finland har deltagit i VM i volleyboll sex gånger.

–  Laget klarade sig mycket bra. Jag lyfter på hatten för spelarna. Laget lyckades samla sig efter en del bakslag i turneringen, sade landslagets tränare Tuomas Sammelvuo.

Landslagets kapten Antti Siltala säger att laget inte lyckades leva upp till målet man hade drömt om. Men man är ändå nöjd med insatsen.

– En nionde plats känns ganska bra, säger Olli Pekka Ojansivu. Han är en av Finlands bästa spelare.

Efter VM-turneringen stiger Finland uppåt på listan över de bästa volleybolländerna. Finland kommer på ungefär 20 plats. Om Finland hålls på den platsen kanske landslaget får spela i OS- turneringen i Rio de Janeiro 2016. Nästa drabbning för herrlandslaget är Väldsligan som spelas nästa sommar. Nästa höst deltar Finland i EM-tävlingarna.

Världsmästerskapen i volleyboll spelades i Polen. Turneringen slutade med jubel för värdlandet. Polen vann finalen över Brasilien med siffrorna 3-1.

Polen förlorade första set i finalen. Men polackerna vann de följande seten och hemmapubliken jublade. Före det här har Brasilien vunnit VM-titeln tre gånger.

Tyskland fick brons i VM. Tyskland vann över Frankrike med  tre raka set, 3-0.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)