Finland blev utan medalj

Text: Petri Kuttu
Artikel publicerad: 16.08.2017

Friidrotts-VM avslutades i söndags. Tävlingarna arrangerades i London. Finland blev utan medalj.

Det gick inte så bra för de finländska idrottarna i världsmästerskaps-tävlingarna. Spjutkastaren Tero Pitkämäki var nu med i ett stort mästerskap redan för sextonde gången. Pitkämäki var bästa finländare. Han blev femte.

Förutom Pitkämäki klarade sig gångaren Aleksi Ojala och maratonlöparen Anne-Mari Hyryläinen ganska bra. Ojala kom på 14 plats i 50 kilometer gång och Hyryläinen kom på plats 25 i maraton.

Sammanlagt deltog tolv finländare i tävlingarna. Finland fick en poängplats. Målet var tre. Världens kändaste löpare Usain Bolt skadade sig i den korta stafetten. Där tog hans karriär slut. Bolt fick bara en bronsmedalj i VM. Det var en besvikelse. Bolt hade velat avsluta karriären som mästare.