Finland får äntligen spela i fotbolls-EM

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 21.11.2019

Finlands herrlandslag spelar i fotbolls-EM i sommar.

Den senaste tiden har många finländare firat framgångarna i fotboll. Finlands fotbollslandslag som kallas Berguvarna har en spelplats i EM-turneringen som spelas i sommar. Spelplatsen säkrades när Finland vann över Liechtenstein i en match i Helsingfors den 15 november. Matchen slutade 3–0.

Det är första gången herrlands-laget kommer med till ett stort mästerskap. Sommarens EM-turnering spelas i 12 olika länder i Europa. Spelplatserna närmast Finland är i Köpenhamn och i S:t Petersburg.

Landslagets tränare Markku Kanerva har fått mycket beröm. Kanerva är en lugn tränare som har fått laget att spela bra tillsammans.

– Jag är mycket stolt över det här laget. Hela gänget ska ha ett stort tack, sade Kanerva efter matchen.

Teemu Pukki var den viktigaste spelaren i den avgörande matchen. Han gjorde två mål. Pukki har kallats för lagets hjälte. Men Pukki själv har sagt att det är laget, inte någon enskild spelare som är hjälten.

Källor STT, Yle

Glädjen var stor i Finlands fotbollslandslag fredagen den 15.11, när man säkrade en plats i fotbolls-EM. I mitten tränaren Markku Kanerva, till vänster mittfältaren Simon Skrabb och till höger anfallaren Teemu Pukki.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)