Finland kan fortfarande komma till VM

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 08.09.2021

Frankrike vann över Finland med 2–0 i tisdagens VM-kvalmatch i fotboll. Finland har ändå ett bra läge i sin kvalgrupp.

Matchen spelades i Lyon i Frankrike. Forwarden Antoine Griezmann gjorde Frankrikes mål. I båda målen lyckades de franska spelarna bryta igenom Finlands försvar genom korta och snabba passningar.

Griezmann gjorde sitt andra mål från en mycket liten vinkel. Finlands målvakt Lukas Hradecky sade efteråt att målet var hans fel. Hradecky trodde nämligen att Griezmann skulle passa bakåt, men Griezmann gjorde i stället mål.

Finland spelade bra

Frankrike vann herrarnas världsmästerskap i förra VM år 2018. Det franska fotbollslandslaget är för närvarande det tredje bästa i världen. Trots detta har Finland flera gånger spelat mycket bra mot Frankrike. I tisdags spelade Finland bättre än i EM i juni.

I slutet av matchen föll forwarden Teemu Pukki framför det franska målet. Finländarna tyckte att det borde ha blivit en straffspark men domaren höll inte med.

Matchen mot Ukraina blir spännande

Finland ligger nu på delad andra plats i kvalgruppen tillsammans med Ukraina. Frankrike leder  kvalgruppen överlägset.

Finlands nästa kvalmatch spelas den 9 oktober. Matchen är viktig och blir spännande. Finland möter då Ukraina i Helsingfors. Ukraina och Finland slåss om andraplatsen i kvalgruppen.

Kvalgruppens vinnare går direkt till VM-slutspelet. Den som blir andra i kvalgruppen måste spela ytterligare matcher mot tvåor i andra kvalgrupper. På det sättet finns det ännu möjlighet att kvalificera sig för VM-slutspelet.

Källa: STT

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)