Finland siktar på minst en medalj

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 26.08.2015

VM-tävlingarna i friidrott pågår just nu i Kinas huvudstad Peking. Finland har som mål att ta minst en medalj.

Många tror att det igen är någon av spjutherrarna som tar medaljen. Antti Ruuskanen och Tero Pitkämäki tävlar i finlaen. Herrarnas spjutfinal avgörs onsdagen den 27 augusti.

Också Sanni Utriainen kan ta en efterlängtad medalj om hon lyckas riktigt bra i damernas spjuttävling. Finalen i damernas spjut avgörs sista tävlingsdagen, söndagen den 30.8. Tävlingen börjar klockan 13.45, finländsk tid.

Nooralotta Neziri ligger på plats 35 i världsstatistiken. Korta häcken är en krävande gren där många duktiga löpare tävlar. Finlands Neziri har ganska små chanser att klara sig riktigt bra. Om Neziri lyckas fullständigt kan hon komma med i finalen.

Stavhopparen Minna Nikkanen har bättrat på sitt och Finlands rekord flera gånger i sommar. Hon lyckades också i kvalet och är med i onsdagens stavfinal. Nikkanen tog sig över 455 centimter och tävlar nu med 13 andra stavhoppardamer i finalen.

För Finlands del har den hittills mest glädjande prestationen i VM  varit David Söderbergs släggkast. Hans bästa kast flög 76,92 meter. Med det kastet blev han sjätte i finalen. Söderberg var själv nöjd efter tävlingen. Han sade att nästa gång det är stortävling vill han ta medalj.

Friidrotts-VM avslutas 30.8.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)